
Turkse bulgur
Deze Turkse traybake combineert malse kip, volkoren bulgur en veel groenten in één ovenschaal. Dankzij de milde kruidenmix is het gerecht ook geschikt voor jonge eters. Makkelijk te bereiden en weinig afwas: een voedzame en toegankelijke maaltijd die perfect past in een druk gezinsschema.
Bereidingstijd
15 min. + 25 min. oven
Porties
4 personen
Kwartet categorie
Ovenfeestjes

Ingrediënten
Allergenen
voor 4 personen
300 g kipfilet
250 g volkoren bulgur
300 ml groentebouillon (natriumarm)
1 courgette
2 rode paprika’s
150 g cherrytomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
2 tl tomatenpuree
½ tl paprikapoeder
¼ tl komijnpoeder
*¼ tl cayennepeper of chilivlokken (optioneel, voor een klein beetje pit)
Scheutje citroensap
Voor de garnering (optioneel):
Handje verse peterselie of koriander (fijngehakt)
50 g feta
1 el halfvolle yoghurt
Bevat:
LACTOSE (indien feta of yoghurt wordt toegevoegd, dit kan worden weggelaten)
GLUTEN (in bulgur, kan worden vervangen door glutenvrije alternatieven zoals quinoa of boekweit)
Bereiding in eenvoudige stappen
1️. Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de kipfilet in grove stukken.
Snijd de courgette