top of page
KKKwartet_Achtergrond_2.png

Thaise gele curry

Deze milde Thaise curry is perfect voor het hele gezin. Met garnalen, peultjes, paprika en taugé, en een lichte saus van kokosmelk en bouillon. De milde kruiden zorgen voor veel smaak zonder pittigheid. Lekker met rijst en in 25 minuten op tafel.

Bereidingstijd

25 min.

Porties

4 personen

Kwartet categorie

Wereldtoppers

Ingrediënten

Allergenen

voor 4 personen

  • 300 g volkoren rijst

  • 1 el olijfolie

  • 300 g garnalen (gepeld, rauw of voorgekookt)

  • 150 g peultjes

  • 1 gele paprika

  • 100 g taugé

  • 1 ui (optioneel)

  • 2 teentjes knoflook

  • 200 ml (light) kokosmelk

  • 50 ml ongezouten groentebouillon

  • Milde gele currymix (maak zelf of gebruik kant-en-klaar):

    • Optie 1: 1 el kant-en-klare gele currypasta (let op: kies een milde variant zonder toegevoegd zout/suiker)

    • Optie 2: Zelf kruidenmix maken:

      • 1 tl kurkuma

      • ½ tl komijnpoeder

      • ½ tl gemberpoeder

      • ¼ tl kaneel


Optioneel als extra topping:

  • 1 handje verse koriander

  • Limoenpartjes

Bevat:

  • SCHAALDIEREN (garnalen, kan worden vervangen door kip of tofu voor een alternatief)

 


Bereiding in eenvoudige stappen

1️. Groenten en garnalen voorbereiden

  • Dop de peultjes door de harde uiteinden af te snijden en eventuele draden langs de zijkanten te verwijderen.

  • Snijd de gele paprika in reepjes en de ui fijn.

  • Hak of pers de knoflook fijn.

  • Spoel de garnalen af en dep droog met keukenpapier.

  • Was de taugé en zet apart.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag helpen met het wassen van de groenten!

2️. Rijst koken

  • Kook de volkoren rijst volgens de verpakking.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag helpen met het wegen van de rijst!

3️. Groenten en kruiden bakken

  • Verhit 1 el olijfolie in een grote pan.

  • Bak de ui en knoflook 1 minuut tot glazig.

  • Voeg de paprika en peultjes toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

  • Roer de currypasta of zelfgemaakte currykruiden erdoor en bak 1 minuut mee.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag helpen met het roeren van de kruiden!

4️. Saus maken & garnalen toevoegen

  • Schenk de light kokosmelk en groentebouillon in de pan en roer goed door.

  • Voeg de garnalen toe en laat 5 minuten zachtjes garen tot ze roze en gaar zijn.

  • Voeg de taugé pas op het einde toe zodat het lekker knapperig blijft.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag helpen met het roeren van de saus en het toevoegen van de taugé!

5️. Tenslotte

  • Serveer de curry met de volkoren rijst en garneer met limoenpartjes & koriander (optioneel).

👩‍🍳 Hulpchef: Mag helpen met het persen van de limoen over de curry!

Praktische tips:

Bewaaradvies:

  • Koelkast: De curry blijft 2 dagen goed in een afgesloten bak.

  • Invriezen: De curry (zonder taugé) kan worden ingevroren en blijft tot 3 maanden goed.

Extra kidsproof

  • Gebruik de zelfgemaakte kruidenmix zonder pittige specerijen.

  • Laat kinderen hun eigen garnering kiezen, zoals limoen of extra groenten.

  • Pureer een deel van de saus voor een gladde, milde textuur.

Schijf van Vijf informatie

Dit gerecht bevat ingrediënten uit verschillende vakken van de Schijf van Vijf. Zie hieronder hoe dit gerecht is opgebouwd.

bottom of page