top of page
KKKwartet_Achtergrond_2.png

Tagliatelle met zalm

Deze romige pastamaaltijd is rijk aan smaak én voedingsstoffen. Met spinazie, tomaat en zalm levert het veel groente en gezonde vetten. De saus is licht en mild, gemaakt van melk en zuivelspread in plaats van room. Een ideale, snelle vismaaltijd voor het hele gezin.

Bereidingstijd

20 min.

Porties

4 personen

Kwartet categorie

Pasta Parels

Ingrediënten

Allergenen

voor 4 personen

  • 300 g volkoren tagliatelle

  • 1 el olijfolie

  • 2 teentjes knoflook

  • 400 g verse spinazie

  • 250 g zalmfilet

  • 100 ml halfvolle melk

  • 100 g zuivelspread

  • 2 tl citroensap

  • 50 g geraspte 30+ kaas

  • 50 g pijnboompitten

  • 150 g cherrytomaatjes, gehalveerd

  • Italiaanse kruidenmix

    • Optie 1: 1 tl kant-en-klare Italiaanse kruidenmix (let op: kies een mix zonder toegevoegd zout en suiker)

    • Optie 2: Maak zelf je Italiaanse kruidenmix:

      • ½ tl gedroogde basilicum

      • ½ tl gedroogde oregano

      • ¼ tl gedroogde tijm

      • ¼ tl gedroogde peterselie

Bevat:

  • GLUTEN (in de pasta, kan worden vervangen door een glutenvrije variant)

  • VIS (zalm, kan worden vervangen door kip of vegetarisch alternatief)

  • LACTOSE (in de kaas, melk en zuivelspread, kan worden vervangen door plantaardige alternatieven)

  • PITTEN & ZADEN (pijnboompitten, kunnen worden weggelaten of vervangen door andere pitten of zaden)

 


Bereiding in eenvoudige stappen

1️. Groenten en zalm voorbereiden

  • Snijd de zalmfilet in blokjes.

  • Halveer de cherrytomaatjes.

  • Rooster de pijnboompitten

👩‍🍳Hulpchef: Mag helpen met het snijden van de tomaatjes!

2️. Pasta koken

  • Breng een pan water aan de kook en kook de volkoren tagliatelle volgens de verpakking (± 10 minuten).

  • Giet af en bewaar een kopje pastawater voor later.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag helpen met het wegen van de pasta!

3️. Zalm bakken

  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de zalmblokjes 2-3 minuten tot ze nét gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag helpen de zalm voorzichtig in de pan te leggen!

4️. Spinazie en saus bereiden

  • In dezelfde pan, voeg optioneel knoflook toe en bak 30 seconden.

  • Voeg de spinazie toe en laat deze kort slinken.

  • Voeg de cherrytomaatjes, melk, zuivelspread, citroensap en Italiaanse kruiden toe.

  • Roer goed door en laat 2 minuten zachtjes pruttelen tot een romige saus ontstaat.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag helpen met het toevoegen van de spinazie en zuivelspread!

5️. Pasta mengen

  • Voeg de afgegoten tagliatelle en zalm toe aan de pan.

  • Roer de geraspte kaas erdoor en voeg indien nodig een scheutje pastawater toe om de saus smeuïger te maken.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag helpen met het roeren van de pasta!

6️. Tenslotte

  • Serveer de pasta op borden en garneer met geroosterde pijnboompitten.

  • Optioneel: Voeg extra geraspte kaas toe voor een romigere smaak.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag helpen de pijnboompitten over de pasta te strooien!

Praktische tips:

Bewaaradvies:

  • Koelkast: De pasta blijft 1 dag goed in een afgesloten bak.

  • Invriezen: Niet aanbevolen door de verse spinazie en zuivelsaus

Extra kidsproof

  • Gebruik wat extra kaas als kinderen van een romigere saus houden.

  • Laat kinderen hun eigen toppings kiezen (bijv. zonder pijnboompitten).

  • Gebruik zalmfilet zonder vel voor een zachtere structuur.


 

Schijf van Vijf informatie

Dit gerecht bevat ingrediënten uit verschillende vakken van de Schijf van Vijf. Zie hieronder hoe dit gerecht is opgebouwd.

bottom of page