top of page
KKKwartet_Achtergrond_2.png

Pangasius

In dit eenpansgerecht worden zachte pangasiusfilet, zoete aardappel en veel groenten samen gegaard in milde bouillon. Dankzij de milde kruiden en geroosterde groenten is dit gerecht kindvriendelijk en voedzaam. Met een partje citroen erbij krijgt het een frisse twist. Alles uit één pan – handig én lekker!

Bereidingstijd

30 min.

Porties

4 personen

Kwartet categorie

Eenpanswonderen

Ingrediënten

Allergenen

voor 4 personen

  • 300 g pangasiusfilet, in stukken

  • 2 grote zoete aardappels

  • 1 courgette

  • 1 rode paprika

  • 1 rode ui

  • 2 wortels

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 el olijfolie

  • 1 tl paprikapoeder

  • ½ tl tijm of oregano (optioneel, voor extra smaak)

  • Peper & zout naar smaak

  • 500 ml groentebouillon

 

Optioneel:

  • Handje verse peterselie of bieslook, fijngehakt

  • 1 citroen, in partjes (voor een frisse touch bij het serveren)

Bevat:

  • VIS (pangasiusfilet, te vervangen door een plantaardig alternatief)

  • SELDERIJ (kan in groentebouillon zitten, controleer de verpakking)

 


Bereiding in eenvoudige stappen

1. Groenten wassen en snijden

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.

  • Schil de wortel en snijd deze in dunne plakjes.

  • Snijd de rode paprika in reepjes en de courgette in halve plakjes.

  • Snijd de rode ui in partjes en hak of pers de knoflook fijn.

👩‍🍳 Hulpchef: Kan helpen met het wassen van de groenten en de paprika in reepjes breken!

2️. Zoete aardappel en groenten bakken

  • Verhit 1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

  • Voeg de zoete aardappelblokjes en wortelschijfjes toe en bak ze 5 minuten, tot ze licht beginnen te kleuren.

  • Voeg de rode ui, paprika en courgette toe en bak nog 3-4 minuten mee.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag de groenten in de pan doen en voorzichtig omscheppen!

3️. Kruiden en bouillon toevoegen

  • Strooi de paprikapoeder, knofloos en tijm (optioneel) over de groenten en schep goed om.

  • Schenk de groentebouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de zoete aardappel en wortel gaar zijn.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag de bouillon in de pan schenken en zien hoe het suddert!

4️.  Pangasius toevoegen

  • Leg de pangasiusfilet op de groenten in de pan.

  • Strooi er eventueel een beetje peper en zout over en laat 5-7 minuten sudderen, tot de vis zacht en gaar is.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag alvast wat peterselie of bieslook in kleine stukje snijden (optioneel)

6️ Tenslotte:

  • Bestrooi het gerecht met wat verse peterselie of bieslook en serveer met een partje citroen (lekker over de vis!).

👩‍🍳 Hulpchef: Mag met de hand de verse kruiden over het gerecht strooien!

Praktische tips:

Bewaaradvies:

  • Koelkast: In een afgesloten bak 1-2 dagen houdbaar.

  • Invriezen: Niet aanbevolen vanwege de vis en groentenstructuur.

 Meal-prep tip:

  • Snijd wat extra wortelen die de volgende dag mee kunnen in de lunchtrommel naar school

Extra kidsproof:

  • Laat de extra kruiden achterwege en gebruik milde smaken.

  • Serveer met een kleine lepel yoghurt als frisse dip.

  • Maak er een bowl van: Serveer het in een gezellig kommetje met een leuke lepel!

Schijf van Vijf informatie

Dit gerecht bevat ingrediënten uit verschillende vakken van de Schijf van Vijf. Zie hieronder hoe dit gerecht is opgebouwd.

bottom of page