top of page
KKKwartet_Achtergrond_2.png

Noodle bowl

Deze Thaise noedelbowl combineert volkoren noedels, runderreepjes en kleurrijke groenten met een romige, milde pindasaus zonder sojasaus of toegevoegd zout. Een voedzame en evenwichtige maaltijd met zachte smaken die kinderen vaak goed waarderen. In 25 minuten klaar: ideaal voor een drukke doordeweekse dag!

Bereidingstijd

25 min.

Porties

4 personen

Kwartet categorie

Kleurrijke Bowls

Ingrediënten

Allergenen

voor 4 personen

  • 300 g magere runderreepjes

  • 250 g volkoren noedels

  • 1 rode paprika

  • 1 wortel

  • 1 courgette

  • 250 g sugar snaps

  • 1 handje verse koriander of peterselie, fijngehakt (optioneel voor garnering)

  • 1 el sesamzaadjes (optioneel, voor extra crunch)

 

Pindasaus zonder sojasaus of toegevoegd zout:

  • 3 el 100% pindakaas

  • 200 ml halfvolle melk

  • 1 tl citroensap of limoensap

  • ½ tl gemberpoeder

  • ½ tl knoflookpoeder

  • ½ tl paprikapoeder

Bevat:

  • GLUTEN (in noedels, gebruik glutenvrije variant indien nodig)

  • PINDA (pindakaas. Kan vervangen worden door tahin of zonnebloempasta)

  • LACTOSE (in saus, kan vervangen worden door ongezoete sojadrink of water voor een lactosevrije optie)


Bereiding in eenvoudige stappen

1️. Noedels koken

  • Kook de volkoren noedels volgens de verpakking.

  • Spoel ze kort af met koud water om plakken te voorkomen.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag de noedels breken en in de pan doen!

2️. Groenten snijden

  • Snijd de paprika in reepjes

  • Schil de courgette en wortel; snijd de courgette vervolgens in halve plakjes en rasp de wortel.

  • Snijd de sugar snaps eventueel door midden.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag de wortel raspen!

3️. Runderreepjes bakken

  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de runderreepjes op middelhoog vuur in 3-4 minuten goudbruin.

  • Haal ze uit de pan en zet apart.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag helpen de runderreepjes om te draaien met een tang!

4️. Groenten wokken

  • In dezelfde pan: bak de paprika, courgette, wortel en sugar snaps 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag helpen omscheppen met een houten lepel!

5️. Milde pindasaus maken

  • Verwarm in een pannetje pindakaas, melk, citroensap, knoflookpoeder, gemberpoeder en paprikapoeder.

  • Roer goed door tot het een romige saus wordt.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag voorzichtig roeren en proeven of de saus mild genoeg is! Voeg indien nodig meer melk toe.

6️. Alles samenvoegen

  • Meng de noedels, groenten en runderreepjes in een grote schaal.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag helpen mengen met een grote lepel!

7. Tenslotte

  • Serveer de pindasaus apart zodat iedereen zelf kan kiezen hoeveel hij of zij wil

  • Bestrooi het gerecht eventueel met verse koriander/peterselie en sesamzaadjes.

👩‍🍳 Hulpchef: Mag de toppings over de bowl strooien!

Praktische tips:

Bewaaradvies:

  • Koelkast: De noedelbowl is 1 dag houdbaar in een afgesloten bak.

  • Meal-prep tip: Bewaar saus en toppings apart om opwarmen makkelijker te maken.

Variatietips:

  • Minder vlees? Halveer de runderreepjes en voeg extra sugar snaps toe.

  • Extra vezels? Voeg een handje gekookte kikkererwten toe.

Extra kidsproof

  • Snijd de groenten in extra kleine stukjes om het makkelijker eetbaar te maken.

  • Vervang sugar snaps door doperwtjes als je kind geen sugar snaps lust.

Schijf van Vijf informatie

Dit gerecht bevat ingrediënten uit verschillende vakken van de Schijf van Vijf. Zie hieronder hoe dit gerecht is opgebouwd.

bottom of page