
Gevulde paprika
Deze gevulde paprika’s zijn een voedzame ovenschotel met mager gehakt, rijst en bonen. Dankzij de milde kruiden is het gerecht kindvriendelijk én vol smaak. Je bereidt het snel voor en schuift het zo de oven in. Perfect voor een makkelijke, voedzame maaltijd zonder gedoe.
Bereidingstijd
20 min. + 25 min. oven
Porties
4 personen
Kwartet categorie
Ovenfeestjes

Ingrediënten
Allergenen
voor 4 personen
4 grote rode of gele paprika’s
250 g mager rundergehakt
150 g zilvervliesrijst
200 g kidneybonen
1 kleine courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blik (400 g) tomatenblokjes
1 tl komijnpoeder
1 tl oregano
1 el olijfolie
50 g geraspte 30+ kaas (optioneel)
Peper & zout naar smaak
Bevat:
GLUTEN (indien bouillon met gluten wordt gebruikt, kan worden vervangen door een glutenvrije variant)
LACTOSE (indien kaas wordt toegevoegd, kan worden weggelaten of vervangen door lactosevrij alternatief)
Bereiding in eenvoudige stappen
1. Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking en laat iets afkoelen.
👩🍳 Hulpchef: Mag de rijst afmeten en in de pan doen!
2. Groente snijden
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Snipper de ui en hak of pers de knoflook fijn.
Rasp de courgette.
3️. Vulling maken
Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Roer de geraspte courgette, tomatenblokjes, bonen, komijn en oregano erdoor.
Voeg de gekookte rijst toe en meng alles goed.
👩🍳 Hulpchef: Mag helpen roeren in de pan!
4️. Paprika’s vullen & bakken
Leg de paprikahelften in een grote ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat en vul ze met het rijst-gehaktmengsel.
Optioneel: Strooi de geraspte kaas erover.
Bak ca. 25 minuten in de oven tot de paprika’s zacht zijn en de kaas goudbruin is.
👩🍳 Hulpchef: Mag de paprika’s vullen en kaas erover strooien!
5️. Tenslotte
Serveer direct, eventueel met een frisse salade.
👩🍳 Hulpchef: Mag de paprika’s op borden leggen en helpen met opscheppen!
Praktische tips:
Bewaaradvies:
Koelkast: De gevulde paprika’s zijn 2 dagen houdbaar in een afgesloten bak.
Invriezen: Kan per portie worden ingevroren en opnieuw opgewarmd in de oven.
Extra kidsproof
Serveer de vulling apart, zodat kinderen kunnen kiezen of en hoeveel ze van de paprika en de vulling eten.
Schijf van Vijf informatie
Dit gerecht bevat ingrediënten uit verschillende vakken van de Schijf van Vijf. Zie hieronder hoe dit gerecht is opgebouwd.
